Recente uitvoeringen

Op 16 november 2018 voerde Cantarella enkele werken van G.F. Händel uit ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van ons koor. Het programma stond verder in het teken van het afscheid van dirigent Johan Sonneveld.
Twee koorwerken nl. de Coronation Anthems I, II, en IV, en de Ode for St. Cecilia’s Day. en ook twee instrumentale werken waren te horen: Concerto for flute in g-minor en Organ concerto opus 4 no. 3. Hier staat een recensie van het FDZ.

Vrijdag 23 maart 2018 voerde Cantarella voor een uitverkochte zaal de
Johannes Passion
uit van Johann Sebastian Bach. De recensie door de FDZ lees je hier.

Het najaarsconcert op 17 november 2017 kreeg als titel: “Cantarella meets Britannia”. Cantarella voerde werken uit van Edward Elgar, Ralph Vaughan Williams, Charles Villiers Stanford en Hubert Parry. De recensie van de FDZ lees je hier.

12 maart 2017 gaf Cantarella in theater De Veste een concert onder de titel Klassiek Kabaal. Dat deed het in samenwerking met het Holland Marimba Duo en pianist Ronald Jochems. Uitgevoerd werden delen uit de oratoria Joshua van Händel en Paulus van Mendelssohn, en werken van Stanford, Parry en Vaughan Williams.

Op 18 november 2016 gaf Cantarella een uitvoering van het Oratorium Joshua van G.F. Händel in de Raamstraatkerk te Delft. De recensie door de FDZ lees je hier.

Op 19 maart 2016 organiseerde Cantarella een Matthäus Koralen Meezingdag.

Bij het najaarsconcert op 13 november 2015 voerde Cantarella de volgende werken uit:
de Mis in D-majeur op. 86 van Antonín Leopold Dvořák en het Kemptener Te Deum van František Xaver Richter.

Op 24, 25 en 26 februari verzorgde Cantarella één van de voorstellingen van het evenement ter gelegenheid van het verdwijnen van het spoorviaduct: “Het Spoor Voorbij”.

Op 12 december 2014 voerde Cantarella het Weihnachtsoratorium van Bach uit in de Raamstraatkerk te Delft, waar eerder in dat jaar op 4 april een prachtige uitvoering werd gegeven van de Matthäus Passion.

Ter gelegenheid van de Nationale Monumentendag verzorgt Cantarella ook regelmatig een kort programma in de Oude Kerk te Delft.

Een overzicht van het repertoire sinds 1998 staat in dit overzicht.
Lees meer over de geschiedenis van Cantarella.