Begeleiding

Yuliya (Julia) Urinyova

Yuliya (Julia) Urinyova is geboren in 1974 in Хaрьков(Charkov, Ukraine). Vanaf haar vijfde jaar speelde ze al pianomuziek voor publiek en op 12-jarige leeftijd speelde zij een pianoconcert van Beethoven met het symfonieorkest van Charkov. 

Zij studeerde pianomuziek aan het conservatorium van Charkov bij de beroemde pianist Sergei Polusmiak. Zij behaalde het diploma uitvoerend musicus bij Mila Baslavskaia aan het conservatorium van Rotterdam in 2000. Daarna volgde zij in Frankrijk een meestercursus aan het Conservatoire Superieure de Toulouse bij Thérèse Dussaut.

Julia heeft eerste prijzen gewonnen bij de concoursen G. Neuhauss, Lysenko, Rachmaninov en de derde prijs bij het Unesco Concours Milosz Magin (Parijs).

Julia heeft talrijke malen geconcerteerd in diverse Europese landen. Zij begeleidt vele zangers en koren en treedt regelmatig op met Guennadi Hoffmann, 2e violist van de Moskou’ solisten. Naast een solisten-carrière legt zij zich met name toe op kamermuziek. Sinds 2001 vormt zij een duo met fluitist Kees Buskes Een van de hoogtepunten van die samenwerking is een concert in Cartago (Tunesie).

Op dit moment is zij tevens docent piano aan de Rootz muziekschool in Delft.

scroll to top