Dirigent

Robert van der Vinne

Robert van der Vinne (1968) begon zijn muzikale opleiding aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij koordirectie studeerde bij Barend Schuurman. Twee jaar later begon hij aan zijn studie solozang aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Margreet Honig.  

Als 23-jarige werd hij toegelaten tot de vaste bezetting van het befaamde Collegium Vocale Gent. Hij reisde met dit ensemble de hele wereld over en werkte, naast chef-dirigent Philippe Herreweghe, met gastdirigenten als Bernard Haitink, Reinbert de Leeuw, Yannick Nezet Seguin, Paul van Nevel, René Jacobs, Peter Philips, Daniel Reuss en vele anderen. 

Daarnaast zong en zingt hij ook regelmatig bij ensembles als Cappella Amsterdam, De Nederlandse Bachvereniging, het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor.

Sinds 2010 heeft hij een zanglespraktijk in Amsterdam en sinds kort ook in Weesp. Door het werken met enthousiaste zangers werd ‘de dirigent’ in hem weer wakker.  

In 2015 richtte hij daarom het Oudemuziekkoor Bosch en Duin op. Als snel volgde Kamerkoor Capricciata uit Bussum. Intussen is Robert de vaste dirigent van het Oudemuziekkoor Bosch en Duin, Kamerkoor Victoria uit Weesp en Kamerkoor Vocoza uit Amsterdam.  

Robert is sinds juni 2023 vaste dirigent bij Zangvereniging Cantarella.